IPv6 Certification

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Leestijd: 2 minuten

Leuk voor erbij. Ik ben al een tijdje bezig met IPv6 en het klaar stormen van alles wat maar een IP adres heeft. Ook binnen Source XS leeft IPv6 en daarom leek het me leuk om eens te kijken hoever ik in de test van Hurricane Electric zou komen.

De test van Hurricane Electric is eigenlijk niet heel erg moeilijk. Zorg er voor dat je een website hebt die op IPv6 reageert, zorg er ook voor dat je toegang hebt tot de DNS en de rDNS van deze website. Daarnaast moet je er voor zorgen dat de MX records op IPv6 reageren en dat je dus mail kan ontvangen over IPv6. Verder moet je een tunnel opzetten op je eigen PC, maar de informatie hiervoor wordt door hun aangeleverd.

Naast deze praktijk opdrachten krijg je tussendoor nog wat theorie opdrachten. Hierbij wordt bijvoorbeeld gevraagd wat het ULA prefix van IPv6 is of hoe je op de meeste routers de IPv6 BGP routes kan zien. Hier en daar nog wat vragen over bepaalde IPv6 commando’s in Windows maar ook in Linux en nog wat bits en bytes vragen… Als je dit alles gedaan hebt krijg je de rank “Sage” en krijg je het volgende certificaat:

Vervolgens kan je nog elke dag opnieuw CTRL+C – CTRL+V om een score van 1500 te behalen. Elke dag kan je opnieuw traceroute/DIG/DIG PTR/Ping en whois results posten om meer punten te behalen. De rank veranderd er echter niet door. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het ook eens proberen: http://ipv6.he.net/certification/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.